Zdravé mlsání!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud miluje sladké jako já a honí Vás mlsná na každém rohu dne a hlavně večer, tak tu mám něco přímo pro Vás. :)

Před týdnem jsem získala tento recept od mojí kamarádky a musím říci, že jsem za to hrozně ráda. Je naprosto jednoduchý, rychlý a tak strašně dobrý!

Ingredience: 4 hrušky nebo jalbka, 1 vajíčko, vločky, vanilka, skořice, 1 lžička kypřícího prášku, 1 lžíce medu nebo agávového sirupu.

Postup: Nastrouháte 4 oloupané hrušky nebo jablka, přidáte k nim 1 hrníček vloček, 1 vajíčko a 1 lžíci medu nebo agávového sirupu a celé zamícháte. Potom přidáte skořici, vanilku, 1 lžíci vloček a lžičku kypřícího prášku. Zamíchat a lžičkou na pečící papír dávat hromádky směsy. (Je dobré před podáváním na plech nechat vločky trochu nasát šťávy z ovoce, budou pak měkčí.) Troubu nastavte na 180° a pečte cca 20 minut….Hotovo a můžete mlsat.

Pro odvážnější: Dneska jsem zkusila tyto sušenky s rebarborou. Ingredience jsou stejné až na ovoce. Jeden velký stonek rebarbory jsem oloupala a nakrájela na kolečka. Na sporák jsem dala hrnec s půl litrem vody a rebarboru s trochou agávového sirupu rozvařila až mi vznikla ,,kaše,,. Tu jsem smíchala s vločkama, vajíčkem a agávovým sirupem. Zamíchala a přidala skořici, vanilku, lžičku kypřícího prášku a vločky dle potřeby aby to nebyla ani řídká a ani hustá směs. Pak už jsem jen lžičkou vytvořila na plechu hrudky a pekla. :) S rebarborou jsou sušenky více chuťově výrazně.

Přeju dobrou chuť k mlsání a já jdu pokračovat v psaní bakalářky…už jsem u konce! Huráá! :) 

Vaše M.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments

comments