Nachos Rancheros
Nachos Rancheros, jedno z mých nejoblíbenějších „filmových“ jídel. Když mám chuť na brambůrky, tak jedině tohle. Je to naprostá bomba. Kdo má rád nachos, chalapeňs nebo guacamole, tak doporučuji zkusit. :)
Potřebujete:
1x balení nachos (já používám sýrové, ale příchuť je na vás) sůl
cheddar (množství je na vás, já beru plátkové balení v Bille a stačí nám) pepř
1x plechovka černých nebo červených fazolí chalapeňos
2x avokádo 1x šalotka nebo červená cibule
rajčata čerstvý koriander a limetka
Postup:
Nejprve si přavíte fazole, ze kterých se musí udělat „hmota“. Někdo je rozmačkává vidličkou, já je dávám do mixéru. Fazole vyndáte z plechovky a opláchněte vodou. Poté dejte do mixéru, osolíte, opepříte a rozmixujete, dokud nebudete mít hmotu.
Do zapékací misky si dáte nachos, na ně místy lžičkou dáte připavené fazole a nakonec cheddar. Pak opět další nachos, fazole cheddar. Množství je jen na vás. Já opakuji, dokud nemám plnou misku. Poté dejte do trouby a pečte, než bude cheddar zapečený, cca 10 minut.
Během zapékání nachos si připravte guacamole. Dohromady smíchejte rozmačkané avokádo, nakrájená rajčata, čerstvý koriandr, šalotku, šťávu z limetky.
Když máte zapečené nachos, tak mezi cheddar a nachos dejte připravené guacamole a chalapeňos. Na závěr dejte guacamole a chalapeňos i na vrch zapečených nachos.
Dobrou chuť!
Vaše M.